fredag den 24. august 2012

Weekend med et lille stænk ferie

Så blev der holdt weekend. Og også en lidt hemmelig ferie. Det er i hvert fald fredag i dag, og vi har været som groet fast til Farmors hus i Jylland.


Vi tog hul på en weekend, der stod i kærlighedens, blomsternes og smilets tegn og begyndte med min søde kusines meget livsbekræftende bryllup. Hun og hendes mand havde sørget for nogle gennemførte rammer med vielse i en smuk Vor Frue Kirke i Aarhus og dernæst fest i en lille, tidligere lade, der var omkranset af bølgende kornmarker og dansende sommerfugle om dagen, og som blev oplyst af en stjernespækket himmel og stearinlys, da mørket var faldet på. Suk. Den lækre mad og søde vin kunne vi nyde ved to langborde, som var så fint pyntet med levende lys og underspillede, duftende blomster, der passede perfekt ind i den landlige og rustikke kulisse. S U K.Det var i det hele taget en af den slags dage, hvor man ikke kunne gøre andet end at hengive sig til stemningen af kærlighed, festglæde og nærvær. Og så var det C's og min debut med Mini Tvitten til fest. Og bortset fra en fyldt ble og babysang i kirken (og et par forældre, der havde glemt at pakke bleer ned i pusletasken) så gik det hele op i en højere enhed: Mini Tvitten fik aftensmad og blev puttet i den friske landluft, og C og jeg kunne derefter holde i hånd og træde ind i en festlig aften med en familie, vi ser alt for sjældent!
Resten af weekenden gjorde vi alt, hvad vi kunne, for at lege sommerferie i det gode vejr (og det lykkedes sådan set meget godt i betragtning af den latente hovedpine, der  rumsterede og formentlig skyldtes, at nogen ikke havde drukket vin i 1.000 år) og nyde en hyggelig dag med bedsteforældre og oldeforældre. Faktisk hyggede vi os så meget, at vi snød os lidt til en ekstra fridag hos Farmor om mandagen, da det gode vejr holdt fast (og vi ikke lige kunne overskue 3 timer i en bil uden aircondition med to børn og en blækspruttemor, der skulle sidde i spænd på bagsædet), og da det faktisk også var startskuddet på C's barsel og på min jobsøgning (jo, det kan godt lade sig gøre, at søge job, mens man sidder i Jylland!).
 
Og det startede så fint mandag med en tur i svømmehallen: med vandrutschebane (hvor undertegnede ifølge C var den, der hvinede højest af fryd), udendørs og opvarmet bassin (åh, ja tak), babybassin til Mini Tvitten og priser og service så gode, at det burde få DGI Byen til at skamme sig. Men hold da op. Om aftenen blev C så syg, at vi ikke kunne køre hjem. Og senere på aftenen ramte det også Farmoren (tror vist, vi var ude i noget synkron-opkast på et tidspunkt). Det var så synd for dem. Men mens de lå brak tirsdag, fik pigerne og jeg til gengæld en ekstra fridag og en forlænget følelse af sommerferie og barsel med tid til abekatteleg, sæbebobler og tegninger. Om eftermiddagen var Tvitten så træt, at moren forbarmede sig og gave hende lov til at sidde i barnevognen med Mini Tvitten på vores gåtur (jeg er så nem, I know...), og så faldt de i søvn. Det var så sødt. I hvert fald lige indtil det gik op for mig, at der røg den aften-/alenetid så: Farvel afslapning og læsehygge til moren med de trætte, blodsprængte øjne, og goddag glade og friske Tvitten, der var klar på en fest (hvilket nu egentlig også var rigtig hyggeligt).
 


Så det, der blot skulle have været en weekend i det jyske, blev i stedet til et længere ferieophold (C vil måske kalde det noget andet) hos Farmor, hvor vi var så heldige at kunne mærke følelsen af sommerferie igen med pulsen helt nede og tid til nærvær.

4 kommentarer:

 1. Åh, hvor lyder det bare som en rigtig rigtig dejlig weekend!! På nær lige C og Farmor som blev bedste venner med kummen.... Håber de har det bedre!!!
  Og ja, det er ris til egen ende når man sniger sig til et lille hvil udenom den vante rutine...;)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. C har det bedre, tak, og sidst jeg hørte det, gik det også i den rigtige retning med Farmor!
   Og ja, det der med afvigelser fra rutinerne kan godt være en kortsigtet løsning;-)

   Slet
 2. Det lyder som et smukt, smukt bryllup (suk :)

  Og hvor er de bare søde, som de ligger og putter sammen i barnevognen. Godt Carla ikke ved at det kan lade sig gøre. Så ville hun ikke lave andet end at ligge deroppe og putte med Vigga. Hun kan slet, slet ikke få nok af hende :)

  SvarSlet
 3. Ha ha, ja. Du må hellere holde det hemmeligt for Carla:-) Det er i hvert fald blevet lige lidt sværere at holde F ude af barnevognen...

  SvarSlet