onsdag den 8. maj 2013

Campinggen

By- og lejlighedsfolket på denne matrikel sparkede dørene op i søndags og kom ud og fik jord under neglene. Gården var nemlig blevet vintertræt og skulle have sin halvårlige makeover (hvem, der bare var så heldig, suk).

Jeg meldte mig frivilligt til at skrubbe alger af borde og bænke, mens andre sørgede for at grave, male og feje. Og hvor blev det fint nede i vores gård med friske blomster og fyldte urtekasser. Og hvor var det hyggeligt at se gården summe af liv igen oven på en l.a.n.g. og mørk vinter.

Der blev udvekslet mangen en punchlines og tø-hø'er den søndag henover kaffe, kage, øl og sodavand. C mener i øvrigt, at sådan nogle arrangementer fremkalder mit indre campinggen. Det der gen, der får min mund til at leve sit eget liv og for enhver pris vil undgå pinlig tavshed. Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg har det gen. Men jeg ved, at jeg sagtens vil kunne begå mig i provinsen, blot fordi jeg ved, hvordan man hilser på en nabo på det modsatte fortov ved at løfte den ene pegefinger og råbe 'hej-hej' (man kan tage pigen ud af provinsen, men man kan ikke tage provinsen ud af pigen, er det sådan, den er?).

Lørdag holdt mit campinggen sig i ro. Det eneste, jeg mærkede til det, var en lyst til at campere på en af de lokale legepladser med tæpper, friskbagt brød og kaffe i rå mængder oven på en festlig fredag aften. Så det var  lige, hvad vi gjorde. Vi var så heldige at et par gode venner havde samme behov. Så de dukkede op med frugt, legekammerater til pigerne og godt humør. Det føltes lidt som årets første rigtige sommerdag, og der skulle heller ikke megen overtalelse til at få lov at slippe de blege vintertæer fri. Prikken over i'et var i øvrigt en omgang beachvolley med børnene. Som vist nok endte brat, da nogen blev lidt for kåde og kom til at slå bolden ind i hovedet på Mini Tvitten (det var campinggenet, I'm telling you!).
4 kommentarer:

 1. Hahaha! Nåhr, stakkels mor, som sikkert var den, der var mest træt af at MiniTvitten fik en bold i hovedet. Det lyder ellers som en vældig god weekend. Med og uden campinggen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gjorde mig ikke så stolt;) Heldigvis tog hun det pænt, og det VAR en rar weekend:)

   Slet
 2. Det her indlæg er altså bare for morsomt - tak for en beskrivelse af din indre jyde (kunne især genkende, det med pegefingeren ;) det er også ok med camping og jydegen så længe det IKKE indebærer matchende joggingssæt og træsko uden hælkappe :)
  Ha en skøn mandag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, jeg håber aldrig, jeg når til det matchende joggingsæt + træskoene uden hælkappe;) Men er sidstnævnte ikke ok, hvis man bor på en gård og bare lige skal ud og grave et par kartofler og lidt salat op til aftensmaden? For så er de jo vældig praktiske...

   Og skønt, at du også kunne genkende det med pegefingeren. Jeg synes ikke, den giver så meget street cred herovre.

   Slet